Beboere trætte af affald: Varmen får det til at lugte

Profilbillede

I Næstved by er beboerne plaget af affaldet i byen, der lugter fælt i varmen, og det skyldes kommunens skraldeordning, hvor madaffald kun bliver tømt hver fjortende dag.

Det er egentlig sådan de fleste steder i landet. At skraldet kun bliver tømt en gang hver fjortende dag, men det gør ikke problemet mindre for de beboere, der hver dag skal lugte til gammelt madaffald, der er ved at forgå i varmen.

Sjællandske Medier skriver om beboere i Næstved, hvor stanken om sommeren er så problematisk, at de til tider ikke kan have deres vinduer åbne. 

Skraldecontainerne tømmes kun hver 14. dag, og når dagen nærmer sig, er affaldet blevet så ulækkert, at det lugter langt væk. Varmen forøger problemet markant, men Kommunen har ikke tænkt sig at gøre noget ved sagen.

Avisen har snakket med Næstved Kommune, der fortæller, at der ikke vil blive ændret på tidspunktet for tømning af containerne. Faktisk er der en del kommuner i landet, som netop tømmer deres containere en gang om ugen, når sommeren er på sit højeste, for at komme lugten til livs. 

Men det er altså ikke planen i Næstved. De råder i stedet folk til at huske på, at de skal lukke deres affaldsposer ordentligt og stille affaldsbeholderne i skyggen. Det er folks eget ansvar at holde deres affaldsbeholder i god og ren stand. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler