Billig Blomst frifundet i coronasag

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

Da Billig Blomst i februar blev lukket ned, fordi man mente, de ikke overholdt corona-restriktionerne, var det en fejl fra politiets side. Butikken er nu frifundet efter sag i retten.

Selvom andre af kædens butikker holdt åben under corona, mente man i Næstved, at Billig Blomst holdt ulovligt åbent under corona. Derfor blev butikken lukket ned i februar, og det var man ikke tilfredse med hos butikskæden. De mente bestemt, at de var i deres ret til at holde åbent. 

Sagen endte i retten, og dommen er netop afsagt – for hvem havde egentlig ret?

Det havde Billig Blomst, siger retten ifølge Sjællandske Medier.

Resultatet glæder indehaver af butikskæden, Brian Reenberg, men han er ærgerlig over, at det har kostet butikken penge på grund af den manglende indtjening under lukningen. Han anslå, at de har mistet et sted mellem 500.000 kroner og 800.000 kroner.

De penge får de aldrig at se, og faktisk er det slet ikke sikkert, at de får så meget som en erstatning. Det er der ikke kutyme for i Danmark, men ejeren siger, at han alligevel vil prøve at foreholde politiet et erstatningskrav.  

Billig Blomst er ikke den eneste butik, der har været udsat for en fejlagtig lukning. Tre andre butikker i området var også blevet lukket ned, og det er siden i retten blev erklæret som en fejl, skriver avisen.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler