Forhåndsberammelse af Kirkerupsagskomplekset

Profilbillede
dato

Anklagemyndigheden har anmodet Retten i Næstved om forhåndsberammelse af Kirkerupsagskomplekset

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efter en foreløbig gennemgang af sagen, hvor en 32-årig mand er sigtet og varetægtsfængslet for en række forhold begået mod Emilie Meng, en 15-årig efterskoleelev i Sorø og en 13-årig pige i Kirkerup, anmodet Retten i Næstved om at forhåndsberamme sagen. Anmodningen er fremsendt i samråd med forsvareren for den sigtede i sagen.

 

Anklagemyndigheden har foreløbigt bedt Retten i Næstved om at afsætte 18 retsdage til sagen efter den 1. april 2024.

 

Der er tale om en omfangsrig sag, der vedrører flere forurettede. Det er helt normal praksis, at vi beder retten om en forhåndsberammelse i større sager, også selvom vi ikke har taget endeligt stilling til tiltalespørgsmålet. Formålet med en forhåndsberammelse er at mindske den tid, der går fra en eventuel tiltalerejsning til hovedforhandlingen, siger specialanklager Susanne Bluhm.

 

Anklagemyndigheden har ikke yderligere kommentarer til sagen, før der er taget endeligt stilling til tiltalespørgsmålet.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi