Industriteknikerlærling fra Næstved løber med årets lærlingepris i Sydsjælland

Fra venstre: Peter Bøwing, HR-direktør i Emerson, Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved, Rikke Molter, fabrikschef i Emerson, Marko Simic, prismodtager, Jan Alsing, produktionschef i Emerson, Klaus Rønholt, bestyrelsesleder i DI Sydsjælland og Erick Morales, site direktør i Emerson.
dato

Den dygtige og udadvendte industritekniker Marko Simic fra virksomheden Emerson i Næstved modtager DI Sydsjællands Lærlingepris ’24.

Lærlingeprisen er blevet tildelt Marko Simic, der i sin læretid har udvist stor faglig dygtighed, nysgerrighed og interesse for alle aspekter i sin uddannelse til industritekniker. Der er mange forskellige processer at lære i en virksomhed som Emerson, der bl.a. leverer til den maritime branche. Markos evner har givet ham succes ved at vinde regionsmesterskabet i industriteknikerfaget, hvor næste store udfordring var DM i Skills.

- Vi fik hurtigt øje på Markos evner, da tidligt i læretiden han udfoldede sit talent ud. Han er utrolig lærenem og er udstyret med klæbehjerne, og så er hans nysgerrighed og vilje til at lære nyt et stort plus. Og vi var meget stolte, da vi kunne sende Marko til DM i Skills, som samtidig har bidraget meget positivt til hans udvikling indenfor faget, siger Jan Alsing produktionschef i Emerson.

Udover at være en dygtig lærling så er Marko også socialt engageret på sin arbejdsplads, hvor Markos gode humør smitter af på kollegaerne. Marko er udadvendt og har ved flere lejligheder været ambassadør for sit fag og erhvervsuddannelserne, når han har været rundt på lokale skoler, hvor han efterlader et godt indtryk. Brancheorganisationen Danske Maritime har også ved flere lejligheder brugt Marko som reklamesøjle for branchen og uddannelsen industritekniker.

- Marko er et stort aktiv for Emerson. For udover at være en dygtig medarbejder har han også en fantastisk personlighed, som kollegaer sætter stor pris på. Vi er taknemlige for, at Marko også prioritere at være en god ambassadør for sit fag, så andre unge finder interesse for en erhvervsuddannelse. Vi er glade for, at en rollemodel som Marko er ansat hos os, siger Jan Alsing.

Hos DI Sydsjælland er det vigtigt at hylde de gode eksempler, og der er behov for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Derfor uddeler DI Sydsjælland hvert år en lærlingepris for at sætte fokus på de dygtigste lærlinge og elever hos DI’s medlemmer. Marko Simic er en god rollemodel og en vigtig ambassadør, når vi skal appellere til andre unge mennesker om at vælge en erhvervsuddannelse.

- Marko Simic er dygtig ung mand, som udfordrer sig selv og hele tiden stræbe efter blive bedre og lære nye ting. For os er det vigtigt med rollemodeller som Marko, der også bruger tid på at være ambassadør for sit fag og erhvervsuddannelserne. For flere unge skal se mangfoldigheden og mulighederne i en erhvervsuddannelse, for der er i den grad efterspørgsel på dygtige personer som Marko hos vores lokale virksomheder, siger Klaus Rønholt, bestyrelsesleder DI Sydsjælland.

Lærlingeprisen blev uddelt hos Emerson, Næstved, onsdag den 26. juni 2024, hvor Carsten Rasmussen borgmester i Næstved Kommune deltager.

Kilde: DI Sydsjælland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.