Nyt hjem til de lokale tårnfalke

Profilbillede

En naturskole, et slot og et landsbyfællesskab er gået sammen om at lave nye redekasser i skovkanten, så tårnfalkene har et trygt og godt sted at bo, når de skal yngle til foråret.

Et godt sammenhold og samarbejde kan føre til mange ting, og i det her tilfælde har det ført til fire helt nye redekasser til tårnfalken.

Det er i landsbyfællesskabet Rettestrup lige uden for Næstved, at man i skovkanten har monteret de nye redekasser lavet af en naturskole i nærheden. Gavnø Slot og landsbyfællesskabet har sammen med naturskolen taget initiativ til projektet, der skal sikre de store fugle gode steder at yngle i foråret. 

Redekasserne er lavet i massivt træ med tagpap, og de er sat op som en erstatning for de efterhånden slidte redekasser i området, som langsomt er ved at gå i stykker en for en. 

Tårnfalken er gennem en årrække kommet her i området, skriver Sjællandske Nyheder – det er formentlig for fortsat at værne om de besøg, at man har sat nye redekasser op. De store fugle flytter ikke ind i kasserne lige med det samme, man forventer ikke at se dem i deres nye boliger, før de skal yngle en gang næste år til april eller maj. 

Men nu er der i hvert fald gjort klar til indflytning – og det er altid godt at være i god tid med den slags. 

Kilde: Sjællandske Nyheder
Flere artikler