Operationer aflyses i stor stil på Næstved Sygehus

Profilbillede
Astrid Bruun

Når sygeplejerskerne fra på lørdag indleder deres varslede strejke, så vil der ske op til 50 aflysninger af planlagte operationer på Næstved Sygehus.

Så længe strejken varer, vil det gå ud over allerede planlagte operationer på Næstved Sygehus. Det er en naturlig konsekvens af den strid, som sygeplejerskerne lige nu står i. De har varslet en lovlig strejke, og det vil sætte sin spor ét sted.

Patienter, der får aflyst deres operation, vil få besked om det enten per telefon eller i deres e-boks. Men man aflyser kun et par dage frem, for ingen ved hvor længe strejken vil vare, fortæller direktør på Næstved, Ringsted og Slagelse sygehuse, Niels Reichstein, til Sjællandske Medier.

Det er klart, at det ikke er folk med livstruende sygdomme, som vil blive ramt af strejken, slår direktøren fast. Man har udtaget sygeplejerske fra de sektioner, hvor der kan undværes, og på Næstved Sygehus er der udtager 28 sygeplejersker til at strejke.

Det varierer fra sygehus til sygehus hvor mange, der skal strejke. Og der kan være rigtig mange fra et sted, der skal strejke samtidig. Det er eksempelvis tilfældet i Slagelse, hvor hele 350 sygeplejersker er udtaget til strejken. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler