Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Der er rejst tiltale i træfældningssagen

Profilbillede
dato

Der er rejst tiltale i træfældningssagen

Natten til den 13. marts i år kom en 55-årig mand kørende i bil ad Parnasvej i Sorø, da et stort træ væltede ned over hans bil og dræbte ham. Efterforskningen viste, at træet, der faldt over den 55-årige bil, var blevet fældet med redskaber og væltet hen over vejen.

 

Seks unge mænd er i den forbindelse nu tiltalt for uagtsomt manddrab, fareforvoldelse og hærværk af særlig grov karakter. To af de unge er desuden tiltalt for at have undladt at hjælpe manden, da de flygtede fra ulykkesstedet. De seks mænd er yderligere tiltalt for fareforvoldelse og groft hærværk i forbindelse med et andet forhold, hvor et træ er fældet og væltet ud over en vej i Slagelse.

 

I forbindelse med den 55-årige mands død i marts fandt politiet allerede dagen efter frem til de seks unge mænd, der blev sigtet og fremstillet i grundlovsforhør. De sigtede blev løsladt, da retten ikke fandt grundlag for varetægtsfængsling.

 

Den efterfølgende efterforskning har afdækket flere sager, hvor træer er blevet fældet og væltet ind over veje, og der er altså nu rejst tiltale mod i alt ni unge mænd.

 

Fem af de unge mænd er i øvrigt tiltalt for hærværk og forstyrrelse af færdslen ved at have fældet træer ind over veje i tre forskellige tilfælde i og ved Ringsted.

  

Anklagemyndigheden har anmodet Retten i Næstved om otte dage til behandling af sagen. Det første retsmøde er berammet til den 17. december 2024, og sagen fortsætter til slutningen af januar 2025.

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi