Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 2.-4. juni

Profilbillede
dato

Næstved er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

FAXE: Sort røg – en sigtet

Politiet kørte fredag formiddag omkring klokken 11 ud til en adresse i Faxe, hvorfra der var set meget sort røg stige op. Det viste sig at være fra et bål, hvor der blev brændt bl.a. forskellige former for plastik af. Det er i strid med miljøloven, og derfor blev en 41-årig mand sigtet for at have overtrådt lovgivningen.

 

HASLEV: Kvinde udsat for tricktyveri

Fredag kort før klokken 12.00 var en 69-årig kvinde udsat for et tricktyveri, hvor hendes dankort blev stjålet. Kvinden var på indkøb i et supermarked på Stationspladsen i Haslev, hvor en anden, mandlig kunde havde fulgt tæt efter hende. Da de kom ud af forretningen, spurgte han om vej til det nærmeste posthus, og mens kvinden venligt forklarede og tegnede vejen, lykkedes det ham i et ubemærket øjeblik at stjæle kvindens betalingskort. Inden hun opdagede det, blev der hævet et kontant beløb på kontoen. Der er kun et meget begrænset signalement af tyven, men hvis der er vidner, der har bemærket noget usædvanligt på stedet, hører politiet gerne om det. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

SLAGELSE: Skubbede ansat i brystet

En ansat på en benzintank i Slagelse blev fredag klokken 12.09 overfuset af en mandlig kunde. Da den ansatte bad kunden om at forlade butikken, skubbede kunden ham i brystet. Herefter kørte kunden væk fra stedet. Politiet blev tilkaldt, og der var heldigvis et godt signalement af bilen, så derfor gik der ikke længe, før politiet fandt frem til 40-årig mand fra byen, der blev udstyret med en sigtelse for vold.

 

SLAGELSE: Lattergas i bagagerummet

En politipatrulje kørte fredag aften i Slagelse, og i Løvegade så betjentene en bil, der holdt ulovligt parkeret. Bilen kørte kort efter ind på en p-plads i nærheden, og to mænd steg ud. Da betjentene kom til, kunne de ikke blive fri for at bemærke en heftig lugt af hash, og derfor blev bilen og de to mænd undersøgt, men der blev ikke fundet nogen ulovlige stoffer. Til gengæld stod der tre store 640 grams flasker med lattergas frit i bagagerummet. De tre gasflasker blev beslaglagt med henblik på konfiskation, og føreren – en 21-årig mand fra Slagelse – blev sigtet for overtrædelse af reglerne om transport af farligt gods.

 

NÆSTVED: 20-årig sigtet for at sælge stoffer

Lokalpolitiet var fredag aften en tur gennem byen, og på Banegårdspladsen så politibetjentene en mand, som de besluttede sig for at tjekke. Det var en 20-årig mand fra Svendborg, som kørte på el-løbehjul, og han blev standset på gangbroen. Han virkede noget utilpas ved synet af politiet, og da betjentene visiterede ham, fandt de otte små poser med i alt 6,2 gram kokain. Den 20-årige blev anholdt klokken 23.40 og sigtet for salg af ulovlige stoffer, og han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 1.27.

 

RØDBY: Skunk og tåregas

To mænd blev natten til lørdag afsløret i at have en smule skunk og en dåse med tåregas. Politiet fandt de ulovlige genstande i en bil, som holdt parkeret på Nebbelundevej, og da politiet i første omgang dukkede op på stedet og ville tjekke bilen, stak to personer af. De returnerede dog kort efter, og politiet undersøgte bilen. Der var forskelligt værktøj i bilen, både koben og en boltsaks, og en 25-årig mand fra Rødby havde 0,2 gram skunk på sig, mens en 33-årig mand fra Søllested havde tåregassen. De blev sigtet for overtrædelse af henholdsvis lov om euforiserende stoffer og våbenloven.

 

MARIBO: Spritbilist blitzet i ATK-kontrol

Det kunne måske være hensigtsmæssigt, hvis målebilerne fra politiets automatiske trafikkontrol også kunne måle og tjekke bilisterne, om de var påvirket af spiritus eller stoffer. Sådan er det imidlertid ikke, men de forskellige færdselslovsovertrædelser blev alligevel kombineret lørdag morgen: Tidligt lørdag stod en ATK-bil på Sydmotorvejen, hvor en trafikant blev blitzet for at køre for hurtigt. Bilisten kørte ind på rastepladsen ved Lysemose, hvor målebilen holdt, for at høre mere om kontrollen. Imidlertid virkede bilisten fuld, og det lykkedes en politipatrulje at standse ham klokken 4.15 i Vesterbrogade i Maribo, hvor en alkometertest viste, han havde en promille, der var højere end tilladt. Det var en 22-årig mand fra Søllested, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

 

NØRRE ALSLEV: Kokain i telefonen

Politiet fik lørdag indleveret en mobiltelefon som hittegods, og da politiet undersøgte telefonen for at finde dens ejermand, dukkede en lille pose med 0,3 gram kokain op, som var skjult i coveret. Da ejeren – en 25-årig mand fra Nordfalster – mødte op på politistationen i Nykøbing, fik han sin mobil udleveret – sammen med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Hæk i brand

Efter brug af en ukrudtsbrænder gik der lørdag eftermiddag ild i dele af en hæk, og blomster og et drivhus blev også skadet af ilden. Det skete på en adresse i Pederstrup, og en 34-årig mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Naturen er meget tør i øjeblikket, og brandfareindekset er højt. Det kan du følge på hjemmesiden brandfare.dk, og her kan du også finde gode råde om afbrænding og ikke mindst brug af ukrudtsbrændere.

 

NÆSTVED: Tre biler udsat for hærværk

Ukendte gerningsmænd har på et tidspunkt fra lørdag klokken 21.30 til søndag klokken 0.30 lavet hærværk på tre biler, der holdt parkeret på Sterkelsvej i Næstved. To biler er blevet ridset, og en anden har fået smadret forruden, og begge sidespejle er brækket af. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til sagen.

 

VORDINGBORG: Kom op at slås

To mænd på hhv. 28 og 45 år kom tidligt søndag morgen klokken 5.19 op at slås på Banegårdspladsen i Vordingborg. Politiet blev tilkaldt, og blot et minut senere var en politipatrulje på stedet. Politiets tilstedeværelse og de to sigtelser efter ordensbekendtgørelsen lagde en dæmper på gemytterne, og der kom igen ro på. De to kamphaner blev rådet til at gå hjem i seng.  

 

LUNDBY: Bil blev ramt af tabte lastbilhjul på motorvejen

Søndag klokken 17.17 tabte en lastbil på Sydmotorvejen et sæt tvillingehjul under kørslen. Det ene hjul ramte en personbil, der kørte forbi i samme kørselsretning. Bilen med fire ombord forulykkede, dog uden nogen kom noget til. Motorvejen kunne genåbnes lidt før klokken 19.00.

 

VORDINGBORG: 45-årig anholdt efter trusler

Politiet anholdt søndag klokken 18.45 en 45-årig mand uden fast bopæl. Det skete, efter at han havde ødelagt et vindue og truet en 57-årig mand på en adresse i Vordingborg. Politiet var kort forinden blevet tilkaldt til stedet, hvor den 45-årige med en urtekniv havde truet med at slå den anden ihjel. Der er ikke nogen oplysninger om, hvad der startede uenigheden, men politiet fandt kort efter frem til den 45-årige, som var temmelig beruset og også virkede noget ude af balance. Han blev sigtet for trusler, for hærværk og for overtrædelse af knivloven og afhørt på politistationen i Næstved, inden han blev løsladt klokken 0.35 og kørt til sygehuset til behandling.

 

FAXE LADEPLADS: Musik til ulempe

En borger anmeldte søndag klokken 22.17, at der blev spillet meget høj musik fra Hylleholtskolens område på Dannebrogsvej. Da patruljen ankom, mødte betjentene otte unge på stedet, der var i godt humør, men som blev instrueret i at slukke for musikken og forlade stedet. Og det gjorde de herefter.

Politiet opfordrer til at tage hensyn til naboer og andre tilstedeværende i nærområdet, når der spilles musik. Ikke alle deler musiksmag, og selv om de milde, lyse nætter lokker til udendørsliv, henstiller politiet, at man gensidigt udviser forståelse og hensyn.

 

MARIBO: Bil beslaglagt

En 33-årig mand uden fast bopæl blev standset i bil mandag klokken 00.16 på Fornebyvej. Manden har ikke noget kørekort, og da det var tredje gang, han bliver standset i bil alligevel, blev den bil, manden kørte i, beslaglagt med henblik på konfiskation, samtidig med at den 33-årige blev sigtet for kørsel uden førerret.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Korsør Suhrsvej Søndag kl. 8.00 – søndag kl. 18.00 Computer og elektronik
Rønnede Saksholmvej, Eskilstrup Lørdag klokken 3.32 Brun Nissan Qashqai
Slagelse Kandestøbergade Lørdag kl. 15.30 – 16.20 Smykker og kontanter

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Køgevej Fredag kl. 18.42 – 23.58 ATK 306 35 60 km/t 99 km/t 8 klip
Faxe Præstøvej Søndag kl. 14.00 – 19.30 ATK 431 16 60 km/t 80 km/t -
Guldborg Guldborgvej Fredag kl. 8.47 – 12.00 ATK 222 5 50 km/t 67 km/t -
Haslev Ringstedvej Lørdag kl. 19.03 – søndag kl. 0.30 ATK 340 16 80 km/t 141 km/t 3 klip og en betinget frakendelse
Holmegaard Landevejen Lørdag kl. 16.47 – 23.00 ATK 2182 91 60 km/t 95 km/t 6 klip
Korsør Vestmotorvejen Lørdag kl. 13.43 – 19.15 ATK 7788 314 90 km/t 155 km/t 12 klip og en betinget frakendelse
Korsør Vestmotorvejen Søndag kl. 13.39 – 19.15 ATK 6537 318 90 km/t 133 km/t 15 klip
Maribo Sydmotorvejen Lørdag kl. 2.48 – 3.14 ATK 7 2 110 km/t 141 km/t -
Maribo Sydmotorvejen Lørdag kl. 3.38 – 5.28 ATK 85 17 110 km/t 190 km/t En betinget frakendelse
Nakskov Maribovej Fredag kl. 22.44 – 23.59 ATK 37 3 50 km/t 78 km/t 1 klip
Nakskov Maribovej Lørdag kl. 0.00 – 1.34 ATK 11 0 50 km/t 62 km/t -
Næstved Vordingborgvej Fredag kl. 15.09 – 18.09 ATK 771 38 70 km/t 110 km/t 4 klip
Næstved Præstø Landevej Fredag kl. 18.53 – 21.53 ATK 670 28 60 km/t 93 km/t 4 klip
Rødby Mindestensvej Fredag kl. 8.40 – 13.33 ATK 105 11 60 km/t 87 km/t 4 klip
Slagelse Slagelsevej (Harrested) Fredag kl. 7.23 – 9.30 ATK 304 21 50 km/t 78 km/t 4 klip
Sorø Vestmotorvejen Fredag kl. 10.13 – 13.10 ATK 1957 51 130 km/t 176 km/t En betinget frakendelse
Stensved Vordingborgvej Fredag kl. 7.43 – 14.13 ATK 1429 147 50 km/t 79 km/t 14 klip
Tappernøje Strandvejen Søndag kl. 13.52 – 19.52 ATK 500 16 50 km7t 67 km/t -
Toreby Toreby Vestergade Fredag kl. 6.00 – 8.00 ATK – bestilt færdselskontrol 28 1 60 km/t 75 km/t -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Guldborgsunde Kommune Flere steder Søndag kl. 2.30 – 3.30 10 biler kontrolleret – alle have tingene i orden
Haslev Ringstedvej Lørdag kl. 2.00 – 2.54 En blev sigtet for at køre i påvirket tilstand
Karrebæksminde Flere steder Mandag kl. 3.00 – 3.30 En blev sigtet for at køre uden førerret og for at køre i påvirket tilstand. En anden blev sigtet for at have overladt sin bil til en uden førerret.
Korsør Vestmotorvejen Fredag kl. 9.30 – 11.45 Alle kørte pænt
Lolland Kommune Flere steder Søndag kl. 4.00 – 4.30 5 biler kontrolleret – ingen sager
Rønnede Ny Næstvedvej Søndag kl. 1.05 – 1.38 En blev sigtet for at køre spirituskørsel
Vordingborg Kalvehavevej Fredag kl. 7.30 – 8.00 En blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Havrevænget Lørdag kl. 1.23 48-årig kvinde fra Dianalund Spirituskørsel
Haslev Ringstedvej Lørdag kl. 2.54 50-årig mand fra Lundby Spirituskørsel
Holmegaard Landevejen Lørdag kl. 2.05 37-årig mand fra Brøndby Kørsel i påvirket tilstand
Karrebæksminde Enø Kystvej Mandag kl. 3.28 18-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Korsør Norvangen Søndag kl. 1.45 35-årig mand fra Korsør Kørsel i påvirket tilstand
Maribo Vesterbrogade Lørdag kl. 4.15 22-årig mand fra Søllested Spirituskørsel
Nakskov Højevej Lørdag kl. 11.19 31-årig kvinde fra Nakskov Spirituskørsel
Næstved Herlufsholm Alle Lørdag kl. 20.36 23-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Odinsvej Lørdag kl. 22.20 21-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Nørre-Alslev Herbergervej Lørdag kl. 15.20 34-årig mand fra Nørre-Alslev Spirituskørsel
Rødby Gerringevej Lørdag kl. 1.51 21-årig mand fra Rødby Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Rønnede Ny Næstvedvej Søndag kl. 1.38 24-årig mand fra Store-Heddinge Kørsel i påvirket tilstand
Rønnede Vordingborgvej Søndag kl. 2.15 25-årig mand fra Haslev Kørsel i påvirket tilstand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi