Test af nyt signalsystem mellem Næstved og Køge

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

Banedanmark har i længere tid arbejdet på et nyt digitalt signalsystem, der skal erstatte de gamle signaler. Det betyder, at der mellem den 24. juli og 3. august vil blive foretaget tests af systemet, og det påvirker togtrafikken.

Hvis du havde forestillet dig, at du skulle med toget fra Næstved mod Køge på en sommerudflugt her i slutningen af juli, så skal du lige læse med her en ekstra gang og måske lave planerne om, for der lukkes ned for togtrafikken i en kort periode. 

Der vil ikke være passagertog mellem Køge og Næstved samt mellem Roskilde og Køge fra den 24. juli til den 3. august, og få jernbaneoverkørsler vil blive påvirket, når Banedanmark tester deres nye digitale signalsystem, skriver Sjællandske Medier.

Det betyder, at folk i Næstved må finde alternative transportmuligheder netop disse dage – heldigvis er testene placeret over weekenden i en ferieperiode, så færrest muligt bliver ramt.

På den lange bane betyder de nye signaler, at vi som et af de første lande i Europa går fra de traditionelle signaler til en digital styring, som gerne skulle give flere tog til tiden. Det er trods alt værd at ofre lidt tid på, vil de fleste pendlere formentlig mene. 

Alle der gerne vil følge med, kan holde sig opdateret på Banedanmarks hjemmeside, hvor spærringerne og informationer vil blive opdateret løbende. 

Kilde: Redaktionen